Електричний автомобіль Smart Electric Drive як наступний крок сучасності в майбутнє

17.11.2017

Щодня навколо нас відбуваються великі процеси, на які ми не звертаємо навіть найменшої уваги. А світ мчить, і мчить з неймовірною швидкістю. Щоб забезпечити сучасну людину всім необхідним, суспільство вже давно пішло на ризик, який повинен оправдати себе в майбутньому. Та що коли кожен зробить власний маленький крок до загального блага?

Електроенергія – наше все. Чого сучасна людина варта без цієї чудодійної магії? Адже 90 відсотків приладів в нашому домі потребують уваги постійного, або тимчасового електричного струму. Обійтись без електроенергії сучасній людині - практично неможливо, адже саме тоді вона виб’ється зі свого робочого графіку і спрямує всі сили, щоб відновити безперервний електричний потік. Статистика споживання електричного струму в Україні демонструє наступні показники: 42% всієї електроенергії споживає промисловість, 31% споживає населення, 20% відходить для потреб комунально-побутового сектору. Та чи відомо вам, що вночі тарифи на електроенергію дешевші в чотири рази? Вся справа в тому, що атомні електростанції вночі працюють в такому ж режимі, як і в день. Диспетчери не можуть призупиняти їх роботу, адже ядерні енергоблоки не в змозі працювати по гнучкому графіку – це може призвести до плачевних наслідків. Саме тому, коли вся країна марить сновидіннями у царстві Морфея, залишається величезний надлишок електричної енергії. Держава стимулює громадян до встановлення нових багатозонних лічильників задля нічного вжитку. Та яке це відношення має ця інформація до автомобілів Smart?

Все просто – сьогодні ми розповімо вам про електричний автомобіль під назвою Smart Electric Drive. Купуючи таке авто, ви не просто відмовляєтесь наносити шкоду навколишньому довкіллю, але й мотивуєте інших людей переходити на сучасний, безпечний транспорт. Розпочнемо ми не з дизайну автівки, чи місткості її салону, а з дуже важливого пункту під назвою «економія». Smart Electric Drive – це, перш за все, по-справжньому економний автомобіль. Всім відомо, що електроенергія значно дешевша, ніж паливо, та це не є провідним ключем нашої розповіді, про який ви протягом свого життя встигли почути мільйони разів. Електричний автомобіль від Smart заряджається таким ж методом, як і ваш смартфон. Як виглядає цей процес? В комплекті з автомобілем подається невеличкий зарядний пристрій, який нагадує зарядний пристрій до ноутбука. На одному боці – штекер, який підключається до стандартної домашньої розетки, на іншому боці – вхід до електричного баку автомобіля. Таким чином, ви приїздите до своєї домівки, витягуєте переноску, запихаєте в неї зарядний пристрій і з’єднуєте його зі Smart Electric Drive. Через вісім годин батарея вашого автомобіля буде повністю заряджена. Наші люди одразу ж поцікавляться, скільки обійдеться їм один повний заряд? Тримайтесь, адже ви будете шоковані – він обійдеться вам в 10 гривень. Це провокує наступне запитання – на скільки вистачить повного заряду батареї цієї автівки? Перш, ніж батарея автомобіля повністю розрядяться, ви зможете проїхати близько 150 кілометрів. А тепер згадайте шкільний курс арифметики і порахуйте, скільки літр бензину вам потрібно, щоб проїхати 150 кілометрів, помножте їх на нинішній курс палива – вуаля, результат на лице!

Зарядка автомобіля в нічний час коштуватиме вам значно дешевше. Саме це ми і мали на увазі, пишучи такий насуплений вступ. Підключіть зарядний пристрій опівночі, і в 8 ранку ви отримаєте готовий до експлуатації автомобіль. Бортовий комп’ютер дозволяє власнику проводити зарядку по таймінгу – налаштовуєте включення й виключення і автомобіль виконує поставлені задачі власноруч. І вівці цілі, і вовки ситі. Зарядка автомобіля в нічний час може стати ще одним вашим кроком, який допоможе державі на шляху до європейського розвитку.

На зарядному пристрої є кнопка, яка дозволяє переключати зарядний струм між двома варіантами: 6 і 12 ампер. Також таке невеличке налаштування можна владнати через панель пристроїв у бортовому комп’ютері автомобіля. Та чи захищений автомобіль в стадії зарядки від злодіїв? Зарядний роз’єм (під назвою Menneks (тип 2) повністю блокується, тож щоб від’єднати від нього зарядний пристрій потрібно нажати кнопку розблокування, яка знаходиться на ключі від авто.

Наступний пункт нашої розповіді – безшумність. Взагалі Smart з самого початку повинен був стати електричним автомобілем, як цього й хотів директор компанії Swatch, але на той час у виробників не було можливості створити його таким. Сьогодні ця мрія знайшла себе в реальному світі, даруючи автомобілю низку переваг. Тихий, легкий, швидкий і маневрений автомобіль Smart Electric Drive отримав нове життя, дякуючи електричному двигуну. Завжди знайдуться противники, які стверджуватимуть, що й автомобілі такого типу не є повністю екологічними, адже для виробництва літій-іонних акумуляторних батарей для них використовуються доволі рідкі метали. В такому випадку, нам варто відмовитись і від мобільних пристроїв, які всі як один працюють на батареях такого ж типу. Якщо підрахувати всі викиди вуглекислого газу всіма існуючими сьогодні електрокарами, то варто зазначити, що вони в сумарній кількості будуть дорівнювати нулю.

У всьому іншому електричний Smart повністю ідентичний класичному двохмісному автомобілю Smart з бензиновим двигуном (74 кінські сили). Автівка може розганятись до 140 кілометрів за годину, при цьому навіть якщо заряд її акумулятора буде нижчим ніж 20%, автомобіль реалізує всю силу крутного моменту (130 Нм). Модель буде прекрасно дивитись в великому місті. Варто зазначити, що декотрі міста дозволяють безкоштовне паркування в центрі міста електричним автомобілям. Також деінде дозволяють електромобілям реалізувати рух по спеціальних смугах для руху міського транспорту. Smart Electric Drive – це автомобіль майбутнього, який вже сьогодні знаходить його відлуння в серцях покупців.