На що звернути увагу, купуючи Opel Astra H?

29.12.2019

Opel Astra H – третє покоління Opel Astra, яке побачило світ в 2004 році. Це типовий німецький автомобіль, який віддає перевагу комфортній і практичній їзді без систематичних побачень з станцією технічного обслуговування. Осіла модель в середній ціновій категорії – від дев’яти до сімнадцяти тисяч доларів, суміжно вихваляючись і середньостатистичними цінами на компоненти. Якщо ви любите золоту середину – Opel Astra зможе вас приємно здивувати. Та на що ж звернути увагу під час покупки цього автомобіля?

Початковий огляд завжди розпочинається з кузова. Шукачі корозії, при огляді даного авто, в більшості не можуть «ощасливити» себе типовими передбаченнями, так як кузов автомобіля повністю оцинкований. Варто додати й те, що модель набрала найвищі бали в краш-тестах EuroNCAP, за рахунок чого володіє високим рівнем пасивної безпеки. Під час зовнішнього огляду обов’язково зверніть увагу на втулки в механізмі передніх склоочищувачів. Не забудьте глянути й на металічну пластину шумоізоляції кришки капота – її ослабленість напряму впливає на рівень гучності двигуна.

Щодо останнього, найбільш розповсюдженим рахується бензиновий двигун сімейства Twinport з технологією економії палива в режимі часткових навантажень. Найрозповсюдженішою проблемою виступає проблема модуля запалювання, в якому частіше за все виникають непорозуміння через невчасну заміну свічок (а замінювати їх потрібно кожних 30 тисяч кілометрів). Дана проблема розповсюджена в двигунах 1,6 і 1,8, тоді як в двигунах формату 1,4 варто звернути увагу на розхід масла. Такі двигуни виставляють високі потреби щодо якості мастила, так як відповідають стандартам Євро-4 (як і інші двигуни Opel Astra H).

Опинившись за кермом цього автомобіля, зверніть увагу на працездатність електромережі автомобіля. Глюки в ній не є значними й частіше за все пофіксити їх вдасться, знявши клему з акумулятора. Розповсюдженою проблемою є глюки в кермовому модулі СІМ. Їхнє тотальне знищення можливе за допомогою спеціальної скоби, яка забезпечить надійний контакт.

Важливим аспектом під час вибору Opel Astra H з 1,8-літровим двигуном років 2005 – 2007 стане радіатор охолодження. Справа в тім, що агрегати саме цих років показували себе не з найкращого боку. Через знос перегородок, масло могло змішатись з антифризом, тягнучи за собою прикрі наслідки.

Обираючи Opel Astra H, знавці надають перевагу механічній коробці передач. Свій вибір вони аргументують відсутністю недоліків й збереженням власного часу й коштів у майбутньому. Відмітити варто й слабкі тяги стабілізатора, які служать до тридцяти тисяч кілометрів. Також зверніть увагу на задні амортизатори – дуже часто вони потребують підсилених пружин.

Висвітливши слабкі сторони даного авто, всі наступні параметри огляду будуть індивідуальними для кожного автомобіліста. На сам кінець варто додати, що Opel Astra H – не одна з тих автівок, які люблять гаяти твій час. Німецька якість завжди знайде підхід для задоволення різнотипних клієнтських груп.