Volvo - безпека без обмежень.

25.10.2019

Обираючи нову автівку, покупці найчастіше відштовхуються від власних потребностей та засад - хтось віддає перевагу швидкості, хтось - високим показникам естетики, інші ж опираються на рівень безпеки. З останнім аспектом в тісних взаємостосунках знаходиться шведська автомобільна компанія Volvo, історія якої бере свій початок в далекому 1927 році.

Volvo - синонім безпеки. Саме безпека стала одним з головних козирів автівки, приоритетом, якому не відомі компроміси. Відтак автомодельний ряд компанії з гордістю може гучно похвалитись титулованістю. Мінімальним прикладом постануть дві моделі - Volvo XC90 і Volvo XC60. Перша побачила світ в далекому 2002 році, ставши найбезпечнішим автомобілем Великобританії, тоді як друга в 2017 році була визнанина найбезпечнішою автівкою в своєму класі. Варто зазначити, що в 2015 році останнє покоління Volvo XC90 встановило рекорд організації Euro NCAP (європейський комітет по проведенню незалежних краш-тестів), отримавши найвищу оцінку в загальному рейтингу.

Ви запитаєте в чому ж секрет шведської гегемонії? Розпочати варто з елементів, з яких створюють Volvo. В цих автівках ви не знайдете алюмінієвих деталей, натомість можна познайомитись з металом підвищеної стійкості. Елементи такого типу плавно гасять енергію удару. Саме цей фактор дає "шведам" перевагу в будь-яких краш-тестах.

Щодо останніх, роботу Volvo можна висвітлити як символ якості. Кожну наступну нову модель розробітники розбивають на сто концернів, проводячи краш-тест для кожної індивідуально. Користуючись методом детального аналізу, спеціалісти знаходять найбільш вразливі місця, після чого проводять їхню модифікацію. На цьому перевірка автомобілей на міцність не закінчується — за допомогою 3D-моделювання фахівці проводять близько 30 тисяч дорожньо-транспортних пригод.

Встиг прославитись й тестовий шлях заводу Volvo в Гьотеборгу, де на швидкості 120 кілометрів в годину автомобілі врізаються в стіну. На сьогоднішній день системи безпеки Volvo вміють автоматично вирівнювати автівку в випадку з’їзду зі смуги руху. Присутні й системи визначення об’єктів на дорозі, які працюють з автоматичною системою гальмування. Вишенькою на торті стане система виявлення признаків сонливості водія. Виявивши, що водій засинає за кермом, система зробить все можливе, щоб “розвіяти” кволість.

Директор безпеки пересування й продукції Volvo Карл Йоганн Альмквіст в одному з інтерв’ю висловлюється так: “Ми знаємо, що відбувається на дорогах. Ми знаємо про аварії все. Саме тому ми проводимо безліч додаткових випробувань, які не є обов’язковими за законодавством”. Довести сказане зможуть не тільки топові позашляховики, кросовери й легкові автівки, але й вантажівки компанії Volvo. Однією з найбезпечніших є модель Volvo FH16, обладнана активними й пасивними системами безпеки. Виокремити варто адаптивний круіз-контроль, який допомагає підтримувати безпечну дистанцію до автомобіля попереду, а також надсилає попередження щодо можливої небезпеки й автоматично активує функцію екстреного гальмування.

Компанія стверджує, що до 2020 року планує випускати тільки ті автівки, які зведуть можливість загибелі пасажирів до нуля. В такому авто всі системи безпеки працюватимуть в фоновому режимі, що дозволить водію повністю сконцентруватись на поїздці. Відтак безпека для Volvo не має обмежень, адже це — основна релігія шведської компанії.